Vandaag besteld = Morgen verzonden!
Gratis verzending vanaf € 49,-
Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna
Cadeaubon
0
0

Door Janny, 20 april 2023

Ontharen zonder allergische reactie

Leestijd: 5 minuten

Ben jij ook iemand die last heeft van een allergische huidreactie na het waxen?

Dan ben je niet alleen. Helaas komt het regelmatig voor dat mensen huiduitslag krijgen tijdens of na het waxen. De oorzaak hiervan kan liggen in de ingredienten van de wax, zoals Colofonium of Rosinate. Maar geen paniek, er zijn gelukkig ook alternatieven om van ongewenste haargroei af te komen zonder dat je huid reageert.

 

Hoe weet je of je allergisch bent voor bepaalde waxen?

Als je een huidreactie krijgt na het gebruik van bruine pleisters, dan wordt dit veroorzaakt door Colofonium. Dit is een ingredient dat veel wordt gebruikt in goedkopere waxvarianten. Ook Rosinate, een gemodificeerde combinatie van Colofonium en glycerine, kan leiden tot huidreacties. Let dus goed op wat er op de verpakking van de wax staat vermeld als je niet wilt riskeren dat je huid reageert.

Gelukkig zijn er ook waxen beschikbaar die geen Colofonium of Rosinate bevatten, zoals de stripwaxen van Holiday. Deze waxen zijn verkrijgbaar als wax in blik of als een waxrefill, en zijn beschikbaar in verschillende smaken en varianten, zoals Transparant, Hamamelis, Strawberry, Aloe Vera, Glitter, Te Verde (Green Tea), Mermaid en Tea Tree Oil. Holiday heeft ook een stripwax speciaal voor mannen, namelijk de Bitalco variant. Voor de ultieme zekerheid kun je ook kiezen voor de Holiday Suikerhars, ook wel bekend als Holiday Sugarwax. Deze stripwax is gemaakt van suikers en bijenwax en bevat geen Colofonium of Rosinate.

Ook Elastique heeft filmwaxen ontwikkeld zonder Colofonium of Rosinate, verkrijgbaar als waxparels die makkelijk te doseren zijn. Deze filmwaxen zijn speciaal bedoeld voor professioneel gebruik en zijn beschikbaar in de smaken Macademia, Crema di Riso en Pomegranate.

Bodysugaring is ook een optie als je wilt ontharen zonder allergische reactie. Holiday heeft vijf varianten sugarpaste, die enkel samengesteld zijn uit suikers en vrij zijn van Colofonium of Rosinate. De sugarpaste bevat ook geen citroenzuur, wat betekent dat het zeer zacht is voor de huid. Zelfs diabetici kunnen behandeld worden met Holiday Sugarpaste.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies en ons privacybeleid »