Vandaag besteld = Morgen verzonden!
Gratis verzending vanaf € 49,-
Betaal tot 30 dagen achteraf met Klarna
Cadeaubon
0
0

Door Janny, 15 april 2024

Hoe voorkom je beschadiging bij BROWLAMINATION

Hoe voorkom je overprocessing bij Borwlamination?

Brow Lamination is een permanent voor de wenkbrauwen. De behandeling geeft een mooie vorm door alle haartjes in dezelfde richting te plaatsen uitgaande van de natuurlijke vorm, waardoor een vollere, dikkere look ontstaat. Als de juiste nazorg wordt gevolgd, duurt het lamineren van de wenkbrauwen maximaal 8 weken.

Lashlifting is een permanent voor de wimpers. De behandeling geeft de natuurlijke wimpers lengte en volume, waardoor een vollere, verbeterde look ontstaat. Bij de juiste nazorg duurt de behandeling maximaal 8 weken.

Wanneer de behandeling correct wordt uitgevoerd, verbeterd Browlamination de uitstraling en creëert het een donkerdere, meer gedefinieerde look van de wenkbrauwen.

Echter als de behandeling verkeerd word uitgevoerd, kunnen de haren beschadigd raken en tot overbehandeling leiden.

WAT IS OVERVERWERKING?
Er is sprake van overbehandeling wanneer de Liftende Crème van Stap 1, die wordt gebruikt bij Browlamination en Lashlifting, langer dan nodig wordt aangebracht, waardoor het haar droog, vermoeid en, in extreme gevallen, beschadigd wordt. Deze schade is mogelijk niet onmiddellijk zichtbaar, maar kan binnen enkele dagen na de behandeling zichtbaar worden.

Belangrijk is om er rekening mee te houden dat na het verwijderen van de Stap 1-liftcrème het chemische proces niet automatisch stopt. Het proces van lotion 1 stopt pas als de neutraliserende crème van Stap 2 is aangebracht. Dit komt omdat de chemische stof al in het haar is terechtgekomen, dus het wegnemen van de liftcrème alleen heeft geen invloed op het proces dat nog steeds in de haartjes plaatsvindt. Het is een veel voorkomende verwarring dat het verwijderen van stap 1 de werking stopt; deze fout kan tot oververwerking leiden.

Hoe voorkom je OVERBEWERKING?
Voordat je met de behandeling begint, moet je de wenkbrauw dichtheid van de cliënt beoordelen. Dichtheid verwijst naar hoe dik de individuele haarjes zijn, NIET de hoeveelheid haren. Dit bepaalt hoe lang u stap 1- liftcreme moet laten inwerken. De inwerktijden zin afhankelijk van de dikte:

Processing times:

  • Fijne wenkbrauwhaartjes 3-4 minutes
  • Fijne of geverfde haartjes 4-5 minutes
  • Natuurlijke en gezonde haartjes 5-6 minutes
  • Dikkere gezonde haartjes 6-7 minutes

Bepaal de timing afhankelijk van de dichtheid. U kunt testen wanneer de wenkbrauw- en wimperhaartjes soepel worden tijdens het proces om overbewerking te voorkomen. Door een paar wimpers van het schild weg te trekken (lashlifting) , weet je of ze de lift hebben genomen, of ze rechtop blijven staan of niet; als ze rechtop blijven staan, zijn de haren buigzaam. Op dezelfde manier kun je door een mini-mascara-staafje door de wenkbrauwen te laten lopen, zien of de haartjes in de geborstelde richting blijven; als ze dat doen, weet je dat de haren buigzaam zijn.

Een andere veel voorkomende oorzaak van oververwerking is kamertemperatuur. Door de hogere temperatuur in de zomer kunnen de haartjes sneller werken dan in de wintermaanden. U moet uw timing dienovereenkomstig aanpassen. Het is van cruciaal belang om te controleren hoe snel de haren bij warmer weer de formule aannemen om overbehandeling te voorkomen. 

Zorg ervoor dat u GEEN huishoudfolie gebruikt bij de producten. Huishoudfolie houdt de warmte vast, wat als katalysator werkt om de reactie te versnellen; Onze producten werken snel genoeg zonder deze extra stap. Het gebruik van vershoudfolie in combinatie met de hoogwaardige producten van ons kan leiden tot overbewerking en haarbeschadiging.

WAAROM NAZORG ZO ESSENTIEEL IS!
Het volgen van de juiste nazorg is de belangrijkste stap om de levensduur van een wimperlift of browlamination te verlengen. Het helpt voorkomen dat het haar droog en ongezond wordt. Het verzorgen van de wenkbrauwen en wimpers na de behandeling zal helpen om vocht vast te houden en de haartjes te versterken.

Bij Beauty Box Cosmetics hebben we een aantal nazorgopties die u aan uw klanten kunt schenken of verkopen. Eén optie is om elke klant een zakje vochtinbrengend serum van Stap 3 mee te geven, samen met een borsteltje, zodat hij of zij 's avonds op de wenkbrauwen en wimpers kan aanbrengen. Ook de Lash moist van Biosmetics is een perfect product oor zowel de wimpers als de wenkbrauwen.

de Lash moist van Biosmetics zit boordevol biotine en keratine om de haren sterk te houden, veerkracht in elke streng op te bouwen en deze na de behandeling te herstellen.  Bovendien kunt u onze Brow & Lash  Castor Oil verkopen.Castorolie kan 48 uur na de behandeling op de wenkbrauwen en wimpers worden aangebracht.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies en ons privacybeleid »